Kvällsträning!

Dirigering och lydnad stod på schemat i eftermiddag/kväll!

Träningen gick jättebra, det går framåt för Tuva och hon förstår mer och mer vad dirigeringen går ut på :-) Lydnaden gick också bra, men har lite knepigt med platsliggninggen, men det är bara att träna träna och träna... så ska det väl sitta med tiden :-)

Nu ska jag träna med apportbocken så hon kan hålla ännu en sekund! :-)


Lydnad och dirigering!

Idag åkte jag och Soli till en helt ny träningsplats, vet inte riktigt hur jag ska förklara vart det var med det var påväg mot Länna :-) Det var jättestor plats att vara på så det var verkligen perfekt!

Vi började med att träna dirigeringen och det gick bra, gick igenom hela programmet som vi gjorde igår på kursen, sen när vi kände oss nöjda med det så körde vi igenom hela lydnadsklass 1 dock inte riktigt hela, gjorde inte apporten och hindret :-)Vilket underbart väder det har varit i helgen! Solen har skinnit och fåglarna kvittrat, våren är påväg!! :-)

Söndag!

Idag ska det tränas lite lydnad och lite dirigering, dock så kommer nog inte Tuva orka så mycket för hon är helt slut från gårdagen :-)


En trött Tuva från gårdagen


Hmm...Undra vad dem tittar på?? Kanske tror att dem ska få godis :-)

Dirigeringskurs!

Dagen började med en underbar dag ute i Barkaby, där var vi på dirigeringskurs som hölls av Ammie Morin :-) Det var verkligen riktigt roligt! Vi fick lära oss massa nya saker så nu är det dags att börja träna på det.

Vi fick lära oss:
* Att dirigera ut hunden genom att säga "ut" och visa med handtecken
* Nästa moment var att lära hunden "stoppsignalen" på visselpipian genom att blåsa snabbt en gång. Då ska hunden stanna och invänta vad som är nästa moment och då kan det vara att man ska dirigera hunden till höger, vänster eller fortsätta rakt fram
* Det sista momentet som vi fick lära oss var att dirigera åt höger eller vänster, genom att visa handtecken och säga höger eller vänster


Visar Tuva vart hon ska springa och efter någon meter när hon kommit till skålen med godis blåsa i visselpipan och belöna.


Tuva fick mycket belöning när hon stannade :-)Solis tur att dirigera ut Malva


Då var det dags för dirigering till höger och vänster :-)Dirigerade Tuva till höger och det gick toppenbra! Jihoooo!! :-)
RSS 2.0