Lite träning på kvällskvisten!

Halloj!! :-D

Då har Tuva fått ännu mera träning, lite kvällsträning och shit manhattan vad roligt det är att träna med Tuva!!! :-D

Morgonens träning!

Idag har det verkligen gått jättebra för mig och Tuva med träningen! :-D Det har blivit stora framsteg och det är verkligen superkul!! Tränade det som vi tränade igår!
Kämpade med apportering på Tuva, men det ville sig inte riktigt så jag slog en signal till Emma Willbald för att få lite tips, och efter samtalet så gick det betydligt bättre med apporteringen! :-D

Jihooo!!!
Man vill ju träna hela tiden med sin lilla prinsessa! Men det går minsann inte, haha!!

Imorgon efter jobbet blir det träning med Helena och Soli och det längtar jag riktigt mycket till!!


Träning, träning, träning! :-D

Idag har Tuva och jag tränat som bara den :-)

Det som vi har tränat är:
* Fot, lockade med godis så hon ska komma in rätt och sitta perfekt
* Lämna en leksak och det går någorlunda, hon börjar förstå så smått att hon inte ska springa efter leksaken när jag kastat den. Innan hon hämtar leksaken måste hon titta på mig och det gör hon men det är fortfarande drag i kopplet, mer träning på det är ett måste! :-)
* Att hon ska sitta still och att jag ska kunna gå runt henne, går faktiskt riktigt bra!! Hon förstår precis vad det innebär!
* Apportering, hon nuddar apportpinnen, nästa steg är att hon ska gapa, efter det ta tag i pinnen i nån sekund och den ska vara helt stilla i hennes mun, när hon förstått det då ska pinnen sitta ännu fler sekunder.
* Från sitt till ligg och från stå till ligg. Det förstnämda går ganska bra, men hon ska först komma med frambenen ner på marken och när det sitter perfekt ska hon går ner med båda framtassarna samtidigt. Håller på att få in kommandot "stå" så hon kan fortsätta sin träning i stå till ligg.
* Hålla en leksak i vänster handen och när jag säger "ta" då ska hon springa och hämta den i min hand. Det har vi inte träant så mycket, men idag blev det hårdträning på det och jag blev så glad för efter några gånger började hon förstå att "jaha det är ta som betyder att jag ska hämta leksaken hos dig matte!"

Detta är vad vi tränat idag och det är verkligen superkul att träna tävlingslydnad, har verkligen fastnat för det, men det kan ju bero på att jag har en riktigt bra instruktör i kursen!! :-D Nämligen Emma Willblad! :-D


Min prinsessa tror nog att det är sommar ute, blundar som om det vore sol! :-)


"Matte kan du lära mig hur man fotograferar?"

Skogspromenad med träning

Har varit ute på en lång och skön skogspromenad med min älskade vovve :-) När vi ändå var ute och promenerade passade jag på att träna med Tuva, så det inte bara blir hemmamiljö med träning :-)


"Matte kan jag få godis nu när jag sitter så ståtligt och fint?"


Nosar för fullt


"Hallå allihopa, här är jag :-D"


En fundersam Tuva


Hemma!!! :-)


Haha vilka lysande ögon, är inte så duktig på att redigera bort det :-P Mina underbara skatter <3

Middag och träning

Ikväll har vi varit hos Soli och Arne och söta Malva :-) Vi blev bjudna på goooood kycklingsoppa och rostat bröd till, som efterrätt blev det pannkakor!

Efter maten gick grabbarna ut med dem två röda på en promenad, sen blev det träning för min och Solis del med vovvarna :-)
Och det gick ganska bra för Tuva, hon hade lite svårt att koncentrera sig, så måste träna henne extra mycket nu så att det kan bli riktigt bra :-D


Bästa kompisarna<3

Dagens träning

Tränade på de övningar vi gjorde igår och det gick jättebra, men såklart gick det ännu lite bättre när vi var på kursen igår, men det var ju för att jag hade den bästa tränaren Emma Willblad i närheten :-D


Jag är så glad för Tuva har börjat förstå vad ordet "HOPP O LEK" betyder och hon bryr sig inte alls om "braaaa och duktiggg" och det är ju riktigt bra! :-D Idag när jag tränade med henne och jag skulle träna henen till att bli ännu bättre på ordet "HOPP O LEK" så när jag sa ordet så lyfte hon på öronen och försökte säga till mig att "matte, jag förstår vad du säger nu, kan vi inte fortsätta nästa övning nu?"

Nu ska jag träna lite till med min prinsessa innan det är dags att sova!


"Matte jag vill träna nu!!"


Kvällens kurs!

Jihooooo!!!! Det var superduper bra kurs ikväll!! :-D Både Tuva och jag böev verkligen jätteförtjusta i träningsmomenten och instruktören Emma Willblad var riktigt grym!! :-D Så nu är det bara at träna in alla momenten som vi fick öva på ikväll tills nästa tisdag!

Kvällens moment var följande:
* Extern belönings bakom hunden- där har jag valt ordet "varsågod"
* Belöning på vänster sida- där valde jag "ta"
* Motsvarighet till klicker- valde "hopp o lek"
* Slutordet- "handklapp"

* Det som vi fick börja att lära oss var att uppmuntra hunden genom att säga "bra, duktig tjej osv.." men då ska hunden fortsätta att göra det som den gör tills det rätta belöningsordet kommer och i Tuvas fall är det "HOPP O LEK" då får hon godis. Man höll en leksak eller godis framför hunden och då ska hunden sitta ner, sen så sa man bra, duktig osv. men hunden ska ändå sitta kvar tills man säger det belöningsordet man bestämt sig för.

* Övning nummer två var att kasta iväg en leksak och säga "lämna" då fick inte hunden ta leksaken förrän den har ögonkontakt med sin matte/husse. och när den tog ögonkontakt då säger jag "VARSÅGOD"

* Övning nummer tre var att hålla en leksak i vänster hand och invänta tills hunden tar ögonkontakt med en då säger man i Tuvas fall "TA".


Jag är enormt glad att jag anmälde mig till denna kursen, längtar redan tills nästa tisdag!! Detta ska jag och Tuva satsa järnet på!! :-D :-D Tack Emma Willblad för en toppenbra kväll!!

Grundkurs i tävlingslydnad!

Ikväll startar en grundkurs i tävlingslydnad hos Emma Willblad i Tyresö :-) Det ska bli riktigt roligt och jag är taggad till tusen!! :-D Och jag tror att Tuva är lika taggad som jag, för hon förstår att det är träning pågång nu när jag packar hennes träningsväska med skinka, frolic och leksaker :-D

Jihooo!!! Mitt liv är helt underbart!! :-D

Havrepuff!


Igår fick min lilla prinsessa smaka en havrepuff och det var omtyckt :-)

Kvällen!

När jag hade hämtat tuva hos sin dagmatte idag, så blev det lite träning :-) Vi tränade "fot" och Tuva börjar få kläm på det nu, så det är jätteroligt :-D
Nästa vecka börjar jag och Tuva på en grundkurs i tävlingslydnad hos Emma Willblad och det ska bli jättespännande! Längtar jättemycket till det!


Ikväll har jag och min käraste packat lådor för fullt, rensat ut papper som vi bara lagt på hög... :-P Tuva satt bredvid och hjälpte till genom att vara supersöt :-) Det närmar sig flytten med stormsteg, vi räknade att det är faktiskt bara 3 helger som vi bor kvar här...


En trött Tuva :-)


RSS 2.0